دپارتمان امور  گمرکی موسسه حقوقی ایرانیان صاعد
دپارتمان امور  گمرکی موسسه حقوقی ایرانیان صاعد

دپارتمان امور گمرکی موسسه حقوقی ایرانیان صاعد

مرکز تخصصی امور حقوقی گمرکی

قسمت نهم: الیاف نسجی و منسوجات

اثرات حرارت در الیاف
تمامی الیاف در اثر حرارت استحکام خود را از دست می دهند. در الیاف دست ساخت بشر (man made fibers) که خود به دو دسته سنتتیک (synthetic) و مصنوعی (artificial) تقسیم می شوند

کم شدن استحکام با افزایش قابلیت کشش توأم است که به بی ثباتی ابعاد پارچه منجر می شود در صورتیکه الیاف طبیعی مانند کتان و پنبه معمولاً مقاومت بیشتری در اثر حرارت از خود نشان می دهند در حالیکه الیاف پشم حساسیت بیشتری در اثر حرارت از خود نشان می دهند به طوریکه در درجه حرارت 90 درجه سانتیگراد استحکام خود را از دست داده و سبب اتصال الیاف سطح پارچه به یکدیگر و در نتیجه به هم پیچیدن آن      می گردند که این پدیده را نمدی شدن پارچه می گویند. الیاف ترموپلاستیک در اثر حرارت نرم و ذوب شده و از شکل اصلی خود خارج می شوند. 

 

نویسنده: آقای فلاح تفتی عضو دپارتمان امور گمرکی

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.