دپارتمان امور  گمرکی موسسه حقوقی ایرانیان صاعد
دپارتمان امور  گمرکی موسسه حقوقی ایرانیان صاعد

دپارتمان امور گمرکی موسسه حقوقی ایرانیان صاعد

مرکز تخصصی امور حقوقی گمرکی

قسمت هفدهم: نگاهی به الیاف پشم و مراحل تولید آن

به منظور تهیه پشم، به نحوی پشم حیوانات چیده می شود که الیاف آن از یکدیگر جدا نگردند و به همین جهت پشم را معمولاً یکبار و در مناطق گرمسیری دو بار در سال از گوسفند می چیدیدند که اصطلاحاً چین بهاره و چین پاییزه نامیده می شود

و از نظر ظرافت با یکدیگر متفاوت هستند. در این مرحله پشم را خام یا نشسته می نامند که حاوی 23% خار و خاشاک، 28% عرق خشک شده گوسفند، 12% چربی و یک درصد مواد معدنی می باشد و به هنگام شستشو از الیاف جدا می گردند. بنابراین راندمان پشم نشسته در مقطع شستشو حدود 30 تا 40 درصد است. خواص فیزیکی پشم در نقاط مختلف بدن گوسفند متفاوت است به نحوی که الیاف نواحی شانه و پهلو و پشت مرغوبتر از سایز قسمت های بدن گوسفند بوده و در میان آنها الیاف در ناحیه پهلو از بلندی، ظرافت و نرمی بیشتری برخوردار است. اهمیت سفید کردن پشم خیلی کمتر از پنبه است. الیاف پشم را به ندرت سفید کرده و غالباً نخ پشم و در نهایت پارچه پشمی را سفید می کنند. هیپوکلریت که یک ماده سفید کننده است برای سفید کردن پنبه مناسب بوده لیکن در سفید کردن پشم کاربرد ندارد. همانگونه که اشاره شد یکی از مواد موجود در پشم خام چربی پشم است که لانولین نام دارد و برای تهیه محصولات آرایشی و دارویی به کار می رود.
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.