دپارتمان امور  گمرکی موسسه حقوقی ایرانیان صاعد
دپارتمان امور  گمرکی موسسه حقوقی ایرانیان صاعد

دپارتمان امور گمرکی موسسه حقوقی ایرانیان صاعد

مرکز تخصصی امور حقوقی گمرکی

مطلب 42 : چتائی

الیاف چتائی از ساقه گیاه یکساله ای که ارتفاع 3 تا 3.5 متر دارد گرفته می شود.
این گیاه احتیاج به زمین مرطوب و مقوی و هوای گرم و مرطوب دارد که این شرایط همه در دهانه رودخانه های هیمالیا در هندوستان و پاکستان موجود می باشد و از این دو کشور در حدود 95% محصول چتائی دنیا بوجود می آید.
 

 

برای بدست آوردن الیاف چتائی ، ساقه ها را به ارتفاع کمی از سطح خاک بریده و در آب ساکن یا با جریان کم قرار داده تا پوسیده شده و پس از اینکه درجه پوسیدگی به اندازه کافی رسید دسته های الیاف بوسیله دست از ساقه و پوست جدا می شوند و پس از جدا کردن الیاف آنها را شسته و خشک می کنند.

الیاف چتائی با توجه به رنگی که دارند تقسیم می شوند که هرچه رنگ آن روشن تر باشد از لحاظ جنس مرغوبتر است.

الیاف چتائی در دسته های 1.5 تا 3 متری و الیاف واحد فقط 5 میلیمتر طول دارند که نسبت طول لیف چتائی نسبت به قطر لیف در حدود 150 می باشد و لذا مقایسه لیف چتائی با الیاف طبیعی دیگر مانندپنبه و کتان که این نسبت بین 1000 تا 2000 می باشد.

از لحاظ ریسندگی در درجه پائین تری قرار دارد ولی ظرافت آن در حد ظرافت کتان است.الیاف چتائی به سختی  از دسته الیاف جدا می گردند.درنتیجه فقط از آن می توان نخ های ضخیم تهیه کرد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.